U bent hier

De eerste communie is voor het eerst helemaal meedoen met de eucharistieviering. Hiermee zet je een volgend stapje, dat startte bij het doopsel. Toen werd je opgenomen in de gemeenschap van de gelovigen of de kerkgemeenschap, met de eerste communie kan je de eucharistie ten volle beleven. Maar wat is dan die eucharistie? In de eucharistie vieren christenen dat God bij hen is, heel speciaal vieren ze dat door samen te komen, door te luisteren naar zijn woord en door hem te delen in de communie.

De eucharistieviering is niet alleen maar samen, gezellig vieren (wat zeker ook belangrijk is), maar is meer : mekaar als christenen ontmoeten en gesterkt worden om steeds meer van God te houden en dit uit te dragen.

De vraag tot inschrijving voor de eerste communie verloopt via de lagere school (in het tweede leerjaar). Ook de voorbereiding van wie hiervoor inschrijft, gebeurt via de school.

Data vieringen in de verschillende plaatselijke gemeenschappen.

Goed om weten

  • Om volledig te kunnen deelnemen aan de eucharistieviering en dus aan de eerste communie, vraagt dit om gedoopt te zijn. Om opgenomen te zijn in die grote gemeenschap van gelovigen. Indien dit nog niet eerder gebeurde, kan de vraag naar de eerste communie tevens de aanleiding zijn voor het doopsel. Spreek hierover met de priester. Lees er ook dit artikel over na.

  • Weetje : er is ook een tweede, derde, vierde, vijfde, … communie …

  • Meer info ? Neem contact op met de priester