U bent hier

Kindvriendelijke_vieringen_uitnodiging_.jpg

 

Parochie Siint-Amands

Werkgroep Kindervriendelijke vieringen: 

Vanaf dit werkjaar (2017-2018) zullen we in onze parochie op een licht gewijzigde manier verder gaan met kindvriendelijke vieringen. Die zullen niet meer doorgaan elke 4de zondag van de maand zoals voorheen, maar op vooraf vastgelegde data (4 tot 5 keer per werkjaar).

We willen graag tijd en ruimte maken om met gezinnen, kinderen en jongeren op weg te gaan. Daarom zullen we een viering ‘op maat’ van kinderen en jongeren aanbieden en hen ook heel bijzonder betrekken bij het gebeuren.

Tijdens deze vieringen trachten we op een eigentijdse en kindvriendelijke manier Gods boodschap te vertalen naar de leefwereld van jonge mensen. De woorddienst wordt daarom niet meer apart met hen gevierd (zoals bij de kinderwoorddiensten), maar samen met hen in de kerk. Zo zullen we vb. voorlezen uit de Kinderbijbel of de Bijbel in gewone taal.

Ons jeugdkoor Thuma Mina zal er dan trouwens ook zijn om de viering muzikaal te ondersteunen.

Graag nodigen we alle kinderen en hun familie uit op onze 2 eerste kindvriendelijke vieringen die zullen doorgaan op 8 oktober 2017 en 10 december 2017, telkens om 11u in de kerk van Sint-Amands.

De data van volgende vieringen worden later bekend gemaakt.

Wil je meewerken aan deze vieringen? Contacteer iemand van onze werkgroep: