U bent hier

bijbellezen.jpg

Volgens de ene bron zijn er zo’n 2,5 miljard, volgens de andere bron zelfs 5 miljard exemplaren van de Bijbel verkocht of verdeeld in de wereld. Maar heb je al eens in dit veel verspreidde boek gelezen? Ben je nieuwsgierig of deze verhalen vandaag nog wel van belang zijn? Misschien is het wel iets voor jou?

 

In het najaar van 2020 starten we met het lezen van enkele Bijbelverhalen. We lezen her en der een verhaal en zoeken een evenwicht tussen gekende en minder gekende verhalen, verschillende stijlen en soorten. Ook verschillende werkvormen komen aan bod (bibliodrama, letterlijke vs. hedendaagse vertalingen, Biblejournaling, werken met filmpjes, lectio divina, Godly Play,...).

 

Het is de bedoeling om de verhalen te lezen en op zoek te gaan naar wat ze betekenen in jouw leven van vandaag. Dit doen we door de personages in de verhalen te ontdekken, aanvoelen van de tijd en ruimte, mogelijke bedoeling van de tekst, spiegelen op je eigen leven, enzoverder.

We doen dus niet aan exegese of Bijbelwetenschappen.

Je hoeft dan ook geen ervaring te hebben met het lezen van de Bijbel of zelfs met het christendom. Iedereen die nieuwsgierig is en graag leest, is welkom!

 

De eerste vier keren starten we met het lezen van het Scheppingsgedicht. We bekijken deze Bijbelpassage op vier verschillende manieren. Voelen, horen, zien en ruiken voor de eerste keer. Op zoek gaan naar het toekomstbeeld dat deze tekst ons voorhoudt in een tweede sessie. De literaire schoonheid ontdekken als derde stap en tot slot helemaal ín het verhaal stappen.

Nadien grasduinen we in vele andere teksten. Op verzoek kunnen verhalen of technieken aan bod komen, die de deelnemers interesseren.

 

Heb jij interesse om mee te lezen ?

Er is een aanbod op avonden én op namiddagen. Voor elk wat wils, dus.

De avondsessies vinden telkens plaats op een donderdag. We starten stipt om 20.00u.

Data zijn 22 oktober, 26 november, 17 december 2020, 21 januari, 25 februari, 25 maart, 22 april, 27 mei en 24 juni 2021 (van 20-22u.)

De namiddagsessies gaan door op dinsdagnamiddag, telkens om 14.00u.

Data zijn 6 oktober, 10 november, 8 december 2020, 5 januari, 2 februari, 9 maart, 20 april, 18 mei en 15 juni 2021 (van 14-16u.)

 

Het Bijbellezen vindt digitaal plaats via je computer, smartphone of tablet.

Het is nodig om in te schrijven. Zo kunnen we jou de link sturen om deel te nemen

 

Inschrijven kan op secretariaat@kerkkleinbrabant.be.

Voor meer informatie en met vragen kan je terecht bij Inge op 0498/077.113 (ma-vr 9-12u) of via inge@kerkkleinbrabant.be