U bent hier

Eerste communie

De Eerste Communie is niets anders dan wat het woord zelf zegt: ‘je gaat voor het eerst te communie’. Het is het moment waarop je voor het eerst helemaal deelneemt aan de eucharistie. De parochie organiseert de eerste communie - ouders en school zijn partners, de eerste door opvoeding, de tweede door opleiding, in onderlinge dialoog en met waardering voor elkaar. In bijlage vindt u hierover meer informatie.

Voor de kinderen en hun ouders die hun Eerste Communie willen doen in 2021 zijn er 2 startmomenten : op zaterdag 17 oktober 2020 en op zaterdag 16 januari 2021, telkens om 10u in de kerk van Oppuurs.

De data van de Eerste Communievieringen liggen nog niet vast. Deze worden gepland tegen september 2020. Wanneer de data bekend zijn, zullen we ze op deze website plaatsen. In september geven we via de scholen de nodige info door.

 

Hiermee start de eigenlijke voorbereiding: er wordt uitleg gegeven over wat eerste communie is en wat het voorbereidend traject inhoudt. Inschrijfformulieren worden dan ook meegegeven.

Heeft u vragen? Aarzel niet een mail te sturen naar catechese@kerkkleinbrabant.be

Ben je nieuwsgiering naar hoe de eucharistieviering in elkaar zit? Klik dan op deze prent voor een filmpje.

Met-Jezus-aan-tafel-cover.jpg

Goed om weten

  • Om volledig te kunnen deelnemen aan de eucharistieviering en dus aan de eerste communie, vraagt dit om gedoopt te zijn. Om opgenomen te zijn in die grote gemeenschap van gelovigen. Indien dit nog niet eerder gebeurde, kan de vraag naar de eerste communie tevens de aanleiding zijn voor het doopsel. Lees er ook dit artikel over na.

  • Weetje : er is ook een tweede, derde, vierde, vijfde, … communie …