U bent hier

In ‘Waarom moeten mensen lijden?’ gaat de jezuïet Herwig Arts om met de vragen hoe God zoveel lijden kan toelaten. Hoe die God stom blijft voor het gebed van zovele mensen. Vragen die de mens al eeuwenlang bezighouden. Herwig Arts biedt lichtpunten aan voor wie op zoek is naar antwoorden. Dit boek vind je bij het onderwerp ‘ziekte en lijden’.

Kardinaal Danneels ging in gesprek met tieners en Iny Driessen tekende dit op in ‘Is God een alleskunner?’ Jongeren stellen er vragen als : kunnen we niet beter Greenpeace steunen dan de kerk ? Hoe merk je dat God er is ? Maakt geloof je anders? Een eerlijk antwoord op eerlijke vragen. We maakten een rubriek ‘jongeren’, waarin je dit boek vindt.

Ben je meer op zoek naar een boek om stil te vallen of stil te staan ? Dan is het boek ‘Open uw hart,’ van Henri Nouwen misschien wat je zoekt. In drie delen gaat de auteur op zoek naar onszelf, op zoek naar de medemens en op zoek naar God. Bij het onderwerp ‘meditatie’ vind je nog andere boeken die je laten stil worden.

Wie Wilfried Rossel kent, weet dat hij ook boeken schreef. Bij ‘bijbelstudie’ staat onder andere zijn boek ‘In de schaduw van de hoop’. Een boek dat vanuit zes bijbelverhalen op zoek gaat naar de boodschap van hoop hierin. Je krijgt het volledige verhaal, een schematische voorstelling en een bespreking per verhaal. Op de flap lees ik : ‘Dat bijbelteksten levenswaarden bezitten, kunnen we in dit boek ervaren’.