U bent hier

WeG staat voor 'Wege erwachsenen Glaubens'. Het project is van oorsprong Duits, maar ondertussen ‘ingeburgerd’ in Vlaanderen. Het is een manier om met volwassenen op weg te gaan in hun geloven. Als ik zeg dat ik geloof, wat betekent dit dan voor mij? Wat doet dat met mijn leven van elke dag? Word ik daar beter van of gelukkiger?

De bedoeling van het project is om kansen te bieden om geloven te be-leven, om een plaats te bieden om over geloven te praten, om samen gemeenschap te vormen en samen op zoek te gaan.

Hoe doen we dit?

Jaarlijks bieden we een geloofsreeks aan. Een aantal avonden, waarin we getuigenissen en impulsen horen. Hiermee gaan we zelf aan de slag, we staan erbij stil en maken er tijd voor.

Drie maal per jaar organiseren we een WeG-bijeenkomst, waar we het evangelie van de zondag die volgt lezen en op ons leven leggen. En er daarna rond bidden.

Voor mensen die nood en deugd hebben aan regelmatige samenkomsten, zijn er GBL-groepjes. GBL staat voor gebed, bijbel, leven. Je zou het een bijbelgroepje kunnen noemen, maar het werkt toch net iets anders.

 

GELOOFSREEKS 2017 rond Maria

Dinsdag 10 oktober 2017 : de beleving rond Maria. Vanuit het moeder-zijn, ouder-zijn. Is het enkel volksdevotie … ?
Maandag 23 oktober  : Maria in de bijbel
Donderdag 9 november : Welke betekenis heeft Maria voor mij? (Vertrouwen, toeverlaat, herkenbaar,
zoeken wat je nodig hebt, zelfde problemen als zij, standvastigheid, …)
Woensdag  29 november  : terugkomavond start om 19.00 uur

De avonden gaan door in de kerk van Kalfort en starten  allen om 19.45 uur en sluiten af rond 22.00 uur

Prijs  20 € voor de drie avonden. Inschrijven en betalen doe je de eerste avond. Een seintje als je interesse hebt, doet ons plezier.

Interesse ? Neem dan contact op met